Smartlog v3 » palmerstona » Monty Python-komiker: »Flink er sådan en ... våd ting at være«
Opret egen blog | Næste blog »

Monty Python-komiker: »Flink er sådan en ... våd ting at være«

27. Mar 2013 02:03, palmerstona »Jeg kommer ikke til at vaske nogens fødder!«, siger Michael Palin, og så er det afgjort.

Jeg har fortalt ham, at pave Frans har tilbudt at give nogle pilgrimsfødder en særlig påskevask.

»Det er en dejlig form for ydmyghed«, siger han. Men altså  Nike Free Sko selv er han ikke fristet.

Jeg er en smule skuffet. Han har ry for at være verdens rareste mand ...

»Nå, er det nu verdens rareste?! Men gud dog«, udbryder han midt i en portion tagliatelle alla carbonara. »Jeg plejer bare at være Storbritanniens rareste, og det var slemt nok ...«.

Du har udvidet dit territorium, lader det til.

»Men hvor efterlader det den nye pave?«.

Juryen er stadig ude og votere, hvad den nye paves godhed angår.

Palin griner højt.
 
Og måske har han slet behov for at vaske folks fødder for at bevise  Kvinder Nike Free 3.0 V2 sin ejegodhed. Han refererer selv til en britisk tv-serie, ’The Thick Of It’, hvor han forleden så et afsnit, hvor den upopulære venstreorienterede premierminister ser sig selv hængt ud i den liberale avis The Guardian og udbryder:

»Det næste bliver vel, at Michael Palin spytter efter mig på gaden!«.

Palin ler, stærkt fornøjet.

»Men så sagde premierministerens departementschef, at sådan noget kunne Michael Palin aldrig finde på«, og Palin griner videre.

Faren blev rasende
Hvordan er det at være så flink og anstændig?

»’Flink’ er sådan en ... våd ting at være«, siger han.

»Men det er blevet noget, journalister holder i hævd, at jeg er verdens rareste mand. Det er sandt, at jeg forsøger ikke at skaffe mig selv unødvendige fjender, og jeg prøver på ikke at blive rasende for meget. Det blev min far meget, ser du, så måske gør jeg ubevidst det modsatte. Vi holdt bladet Radio Times, og hvis der var nogen på forsiden, min far ikke kunne lide - og det var rigtig mange - tapede han simpelthen noget hen over billedet, så han ikke skulle se på det forhadte ansigt. På en måde misunder jeg ham hans finurlige, excentriske bigotteri, men sådan er jeg bare ikke«.

LÆS OGSÅMichael Palin skamrider miljøpolemik i ambivalent krimi
»Jeg kan blive irriteret over fjollede ting, i lufthavne og på togstationer, hvis informationen er mangelfuld. Forleden skulle jeg med den sidste flyver fra Heathrow til Belfast, hvor jeg skulle arbejde tidligt næste morgen. Selv om jeg rejser på turistklasse, lader damen mig tage fast track-køen, og det bliver hendes kollega så rasende over, at han begynder at råbe ad hende. Jeg hader at se folk blive trynet!«.

Sagde du noget til ham?

»Jeg sagde nok noget i stil med: ’Du er vidunderligt god til dit job. Hvad siger du til at komme hjem til mig og dele en pizza?’. Men han havde for travlt med at råbe til at høre efter«.

Miljø er den nye religion
Michael Palin er i Danmark, fordi han har skrevet en bog, romanen ’Sandheden’, som han har introduceret i Den Sorte Diamant.

Og ja, det er Michael Palin fra Monty Python – og fra BBC’s stort anlagte rejseprogrammer fra 1989 til nu.

Romanen handler om en midaldrende miljøjournalist, en eks-idealist, der lader sig lokke væk fra de særdeles lukrative job med at skrive positive bøger om olieindustrien til at lave en biografi om en kendt miljøaktivist, og jobbet fører ham til Indien. Og intet er helt, som det ser ud ...

»Miljøbevidsthed er den nye verdslige religion«, siger han og nipper Nike Free Run Sko  til sit glas hvidvin.

Det er frokosttid på restaurant Salt på Admiral Hotel, hvor han bor, og gæsterne er begyndt at fylde - og larme - ved selv de nærmeststående borde.

LÆS OGSÅPythons papegøje-sketch historiens sjoveste

Vi havde håbet, vi kunne sidde lidt isoleret, men i det mindste er der ingen, der kommer over og vil fotograferes med ham eller skamrose ham i lange, skoleengelske guirlander.

Ingen gakkede gangarter eller freestyle-afrablinger af ’The Spanish Inquisition’, og vi takker.

Relaterede