Smartlog v3 » palmerstona » Dommer: Forbud mod store sodavand er vilkårligt og lunefuldt
Opret egen blog | Næste blog »

Dommer: Forbud mod store sodavand er vilkårligt og lunefuldt

12. Mar 2013 02:11, palmerstona Newyorkerne kunne i morgen være vågnet op til en virkelighed, hvor salg af sodavand på Free Running  over en halv liter ville være forbudt på visse offentlige steder.

Men det kommer ikke til at ske, efter at en domstol har erklæret forbuddet for ugyldigt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Højesteretsdommeren i Manhatten, Milton Tingling, kaldte forbuddet for »vilkårligt og lunefuldt« og stoppede dermed gennemførslen, blot én dag før det ville træde i kraft.

Sagsøgt af sodavandsindustrien
Forordningen, som ville have forbudt salg af store sodavand i biografer, på burgerbarer og i restauranter, blev forsøgt gennemført af New Yorks borgmester, Michael Bloomberg.

Han er kendt for at være sundhedspolitisk meget ambitøs og tog i forsommeren sidste år de  Kvinder Nike Free 5.0 første skridt til at forbyde de store, sukkerholdige væsker på visse offentlige steder.

Han argumenterede for, at et forbud ville være en af måderne at komme en fedme-epidemi til livs på.

Det blev senere godkendt af Sundhedsstyrelsen i New York, men Bloomberg havde fra starten flere interesseorganisationer, deriblandt den amerikanske sodavandsindustris brancheorganisation, American Beverage Association, på nakken.

Sammenslutningen mener, at det er et indgreb i individets frihed at forbyde store  Børn Free Running sodavand og sagsøgte i sin tid byen.

Det lykkedes således at få medhold i sidste øjeblik.

Relaterede